Voit olla käännekohta jonkun elämässä

Tämä sivu on tarkoitettu kuuloalan ammattilaisille. Se tarjoaa koulutusta ja tietoa, joka auttaa sinua tunnistamaan, ketkä potilaistasi voisivat hyötyä implantoitavasta kuuloratkaisusta. Lataa tai tilaa materiaalia itsellesi tai potilaillesi.

Sivustoa päivitetään säännöllisesti uusilla materiaaleilla ja uusimmilla tutkimustuloksilla. Kaikki tilattavissa oleva on maksutonta.

 

Aloita keskustelu sisäkorvaistutekuntoutuksesta riittävän ajoissa potilaasi kanssa

Henkilöille, joilla on vaikea kuulonalenema (> 65dB PTA4 paremmassa korvassa), voi sisäkorvaistute olla sopiva ratkaisu. 

Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisussa Valtakunnalliset lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjaamisen perusteet 2022 ohjeistetaan, että sisäkorvaistutekuntoutukseen siirrytään, jos kuulokojekuntoutus ei enää mahdollista riittävää puheen tunnistuskykyä arkipäivän tilanteissa. Sisäkorvaistutehoidon perusteet ovat laajentuneet viime vuosina, ja kuntoutujia tulisi ohjata arvioon aina, kun asianmukaisesti toteutettu kuulokoje- ja lisäapuvälinekuntoutus ei enää riitä arjessa selviytymiseen.1

Haluamme lisätä tietoisuutta sisäkorvaistutekuntoutuksesta. Arvion mukaan Suomessa vain 15 prosenttia aikuisista, jotka voisivat hyötyä sisäkorvaistutekuntoutuksesta on saanut sisäkorvaistutteen.2 

Voit auttaa potilaitasi, joilla on vaikea kuulonalenema, saavuttamaan paremman elämänlaadun lähettämällä heidät sisäkorvaistutearvioon.

 

 

Yhteydenottolomake

Varaa maksuton koulutus

Meillä on paljon asiantuntemusta siitä, ketkä potilaistasi voisivat olla oikeutettuja saamaan implantoitavan kuuloratkaisun. Tulemme mielellämme tapaamaan teitä ja antamaan lisätietoa esimerkiksi sisäkorvaistutekriteereistä, tuloksista ja kustannustehokkuudesta. Täytä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä varataksemme käynnin tai vastataksemme kysymyksiisi.

Pysy ajantasalla ja tilaa uutiskirje

Cochlearin uutiskirje on tarkoitettu kuuloalan ammattilaisille. Täältä voit lukea uusimmista tutkimustuloksista, ladata materiaalia, joka auttaa sinua ja potilaitasi, sekä saada tietoa maksuttomista koulututuksista.

 

Materiaalia sinulle ja potilaillesi

Haluaisitko oppia lisää implantoitavista kuuloratkaisuista tai haluaisitko jakaa tietoa potilaillesi?

Lataa tai tilaa painettua materiaalia maksutta.

Tässä on materiaaleja, joita voit ladata:

Miten sisäkorvaistute toimii, kriteerit oikean potilaan lähettämiseksi, erilaisia tutkimustuloksia jne. 

Siirtyminen kuulokojeista sisäkorvaistutteisiin

Tutkimus, jonka tulokset on julkaistu kahdessa JAMA Otolaryngol - Head Neck Surg -lehdessä.

Implantoitavat kuuloratkaisut

Toiminta, hyödyt ja indikaatiot

Värivaihtoehdot puheprosessoreille

Nucleus 8®- ja Kanso® 2-puheprosessorille

Audiogrammi

Juliste: Arkipäivän ääniä audiogrammissa

Tässä on materiaaleja, joita voit ladata

Miten kuuloistutteet toimivat, käyttäjäkertomuksia, kysymyslomake jne. 

 

Sisäkorvaistute - mahdolllisuus kuulla taas

Opas sisäkorvaistuteleikkaukseen valmistautumiseen

Implantoitavan kuuloratkaisun tarpeen arviointiopas

Tilaa maksutonta painettua materiaalia

Täytä tilauslomake. Tähdellä merkityt kentät on pakollisia täyttää. 

1. Valtakunnalliset lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjaamisen perusteet 2022, Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2022:17, Valtakunnalliset lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjaamisen perusteet 2022. Opas terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisille ja kuntoutuksen parissa työskenteleville (valtioneuvosto.fi)

2. Arvio tehty Ruotsin tutkimusdatan perusteella. Löfvenberg C et al, Prevalence of severe-to-Profound hearing loss in the adult Swedish population and comparison with cochlear implantation rate. Acta Otolaryngol. 2022, 142, 410–414. 

 

Scroll to top